לשון הרע – האם משתלם להגיש תביעה בעניין
הרבה פעמים, אנשים מוצאים את עצמם במצב בו מגלים שנכתבו עליהם דברים שליליים,דברים קשים, בין אם זה בעיתונות הכתובה, עיתונות אלקטרונית, דיגיטלית, במקורות כאלה ואחרים. העניין הוא שהם לא תמיד ממהרים להגיש תביעה כנגד מי שעומד מאחורי כתיבה ופרסום הדברים. עולה שאלה, למה והאם זה באמת משתלם להגיש תביעה כזו.
הרעיון של הגשת תביעה כנגד לשון הרע דרך עו"ד אהוד פאי הוא מאוד פשוט, מישהו כתב עלינו משהו רע, מישהו הוציא את דיבתנו, הוא צריך לפצות אותנו על כך. הרי סביר להניח שאותם דברים שהוא כתב עלינו, פגעו בשם שלנו, פגעו בכבוד שלנו, ייתכן מאוד שזה הוביל לפגיעה בפרנסה, ביחסים אישיים, חברתיים, מקצועיים ואחרים. אין סיבה שאנחנו לא נדרוש ולא נקבל פיצוי על כך.
העניין הוא, הרבה אנשים מרגישים שזה לא משתלם מבחינה כלכלית, הרי לצורך תביעה כזו צריך לשכור עורך דין, צריך להפסיד ימי עבודה, זה דורש משאבים, מה עוד שמשפט כזה לא לוקח יום-יומיים, הוא לוקח הרבה יותר. אנחנו צריכים להיות מוכנים וערוכים לכך.
אז האם משתלם לנו להגיש תביעה?
התשובה היא כן. נכון שאנחנו לוקחים כאן הימור, אבל צריך לזכור ברגע שאנחנו הולכים למשפט, ייתכן מאוד שבכך אנחנו כבר נגרום לצד השני לרצות להגיע לפשרה, שכן הוא יבין שטעה, מה עוד שמבחינה ציבורית, תקשורתית, יהיה ברור, שאנחנו מתנגדים למה שנאמר עלינו ועל כן אנחנו מוכנים לשלם מחיר בשביל לבצע תיקון בדברים.
אם השופט יסכים עם הטענה שלנו ויקבע שהצד השני חייב לשלם לנו פיצוי, אז הניצחון לא יהיה רק בהיבט הכלכלי אלא מעבר לכך, הרי בכל מקום יתפרסם שניצחנו. אז יהיה ברור שהדברים שנאמרו עלינו, לא נכונים.